Dotychczas najczęściej produkowana w sytuacje tabliczek czekolady, opieka niemcy praca
nareszcie przedostała się do gabinetów i salonów odnowy biologicznej.
Słodki smakołyk objawił się czymś na proces starzenia, i pobudzając
smaki i zwiększając stan sylwetki.
Czekolada z azteckiego to Czoko-latl inaczej napój kakaowy, łacińska
nazwa Theobroma cacao odkrywa rąbek sprawy tego fantastycznego wyrobu.
Theobroma cacao komponuje się z dwóch członów theo, czyli Bóg i broma
czyli pokarm, ponieważ czekolada uznawana była wewnątrz boski przysmak.
Definicja taż stała uhonorowana przez szwedzkiego naukowca Karla
Linneusza w XVIII wieku.
Historia czekolady zaczęła się dwa i pół tysiąca lat temu, już dawno
zaskarbiła sobie ona przyznanie i prestiż. Wykorzystywana jako jednostka
płatnicza, afrodyzjak, i dodatkowo lekarstwo. Myśli się, że ważnymi,
którzy poznali niewiarygodne właściwości czekolady był lud Olmeków.
Zostawaliśmy oni kraje tego Meksyku (Ameryka Środkowa). Po zniknięciu
Olmeków tereny też pozostały zaludnione przez Majów.
Z ziaren kakaowca
uprawiali oni napoje, powszechnie wykorzystywane podczas obrzędów
religijnych. Cywilizacja Majów utworzyła się nagle, na ich środowisku
pojawili się Aztekowie. Napój przez siebie przygotowany wybierali jak
xococalt inaczej zimna woda.
Do Europy podarował ją Krzysztof Kolumb, dokładnie 15 sierpnia 1502
roku. Stało się toż dzięki zdobyciu poprzez jego flotę łodzi handlowej
Majów, którą napotkał u wybrzeży wyspy Guanaja. Na jej pokładzie
odnajdywały się szaty, bawełna i ziarna kakaowca, które z ogromną czcią
traktowali Majowie, więc dostarczyło uwagę Kolumba na owe niecodzienne
ziarna, kształtem przypominające migdały. Złożywszy żeruje na dom
hiszpański, rozpoczął rewolucję. Hiszpanie przygotowywali napój jedynie
na słońce, dodając do stylu cukier. W ostatni tryb powstał napój
czekoladowy, jaki do tej fazy zajmuje swoje centra smakiem.
Współcześnie sok z ziaren kakaowca pobierany istnieje nie tylko jako
materiał smakołyków, ale też jako istotny element preparatów
pielęgnacyjnych. Czekolada kosmetyczna w przystępnym zbiorze zawiera
miazgę, która stanowi prawie 50 % masy, obrazy i czynniki, które
nierzadko traktują pracowanie rozgrzewające typu chili, goździki.
Czekolada kosmetyczna jest prawdziwe działanie antycellulitowe, dzięki
naszym punktom pobudza krążenie krwi, redukuje nadmiar tkanki
tłuszczowej, jest działanie stymulujące, regenerujące i poprawiające.
Na rynku kosmetycznym odpowiedzialne są grupy produktów o dodatku
czekoladowym, w niniejszym peelingi, żele, balsamy i kremy do mięsa.
Istnieją więc najczęściej preparaty o działaniu modelującym,
ujędrniającym ciało. Środki do opieki twarzy, najczęściej skierowane są
do istot ze cerą suchą, zwiotczałą a skórą dojrzałą, ze motywu na
intensywne działanie odżywcze.
W gabinetach kosmetycznych ważna napotkać środkami z wykorzystaniem
czekolady. Od jakiegoś momentu możemy występować o kolejnym kierunku,
czyli o Czekoladoterapii. Zabiegi określone są do opieki całego ciała,
skóry twarzy, szyi i dekoltu.
Spora ilość czekoladowych zabiegów kosmetycznych wprowadza się
peelingiem bądź masażem z wykorzystaniem środków złuszczającyh , które
planują za działanie stworzyć postać na powitanie substancji odżywczych.
Następnym krokiem środku jest podgrzanie masy czekoladowej i włożenie
jej na całkowite ciało, następnie klientka owijana jest w folię czyli
wrapping. Przez około 30 minut okryta kocem, odpoczywa zachwycając się
zapachem czekolady. Po tym klimacie staje zmycie masy i przetrwanie do
ostatniej fazy zabiegu mianowicie masażu relaksacyjnego z wykorzystaniem
kremu czekoladowego, niekiedy z częściami prawdziwej czekolady
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz